Dom zdravlja Rakovica – Razvojno savetovalište -Porodično orijentisana rana intervencija za zdrav razvoj dece

\"\"

13.12.2023 godine Dom zdravlja Rakovica je svečano otvorio renovirane prostorijje Razvojnog savetovališta i poseban segment Porodično orijentisana rana intervencija za zdrav razvoj dece.

\"\"

v.d. Direktor-a Dr sci med Svetlana Antić je zajedno sa državnim sekretarom Ministarstva zdravlja RS

Dr Aleksandrom Stefovskim uz prisustvo predstavnika UNICEF – Srbija,Opštine Rakovica,udruženja privatnih poslodavaca opštine Rakovica, IKEA, studia B i zaposlenih Doma zdravlja Rakovica presecanjem

svečane vrpce otvorila renovirane prostorije Razvojnog savetovališta.

\"\"

Tokom svečanosti otvaranja vd Direktor-a Dr sci med Svetlana Antić je u ime Doma zdravlja Rakovica dodelila zahvalnice institucijama,firmama i pojedincima za nesebičnu podršku i pomoć u realizaciji renoviranja i opremanja Razojnog savetovališta.

\"\"
\"\"
\"\"
\"\"

„Porodično orijentisani pristup definiše se kao filozofija ili skup praksi koje uvažavaju centralnu ulogu porodice u podršci za dete i promovišu njene snage i sposobnosti.“ Trivette i Dunst (2005)

\"\"
\"\"

ZAJEDNO kao partneri,roditelji i stručnjaci,, tragaju za najboljim oblicima podrške kojima će negovati i podsticati dečji razvoj. Samo stabilni i osnaženi roditelji mogu da se suoče sa teškoćama i podrže razvoj i učenje deteta. Dete najlakše i najbolje uči u okruženju u kome dobija podršku i u kome se oseća sigurno i kada uči sa onima kojima najviše veruje. Otuda je važno što ranije prepoznati eventualna razvojna odstupanja i pružiti dodatnu podršku u najprirodnijem okruženju za dete – u porodici i u vršnjačkoj zajednici.

\"\"

I za kraj najbitnije su ključne reči:porodica, rano detinjstvo, podrška